Frequently asked interview questions – X

Tenth (and last) in the series of frequently asked interview questions

Question: 91. What can you do for us that someone else cannot do?

Answer: Again this question offers you a chance to present your USP. So it becomes important for you to understand the details of the job and give an answer that should reflect your skills and experience. Try to mention every aspect of your academics experience, achievements and responsibilities in your conversation, as the interviewer may not have caught all the information.

Question: 92. Do you prefer to work with others or on your own?

Answer: You have to first understand the requirements of the job and answer should be accordingly to convince the interviewer that you are appropriate for the job. If the job demands teamwork then you should enjoy working with others and if you have to do any kind of individual work like data entry, then you might be enjoy work on your own. However, a good answer can be that you enjoy both working in a team with complete co-operation and also enjoy doing my part of the project individually. You can give an example of your previous job.

Question: 93. Have you ever had to work closely with a person you didn’t get along with? How did you handle the situation?

Answer: The main intention of the interviewer that you are able to put all personal difference aside and give only priorities to work. Here you should show your flexible nature and can get along with anybody to make the work done. Give also some of your previous work related example.

Question: 94. Why do you want to become a supervisor?

Answer: The best answer might be that you want to grow yourself professionally and personally also want to build a team in which you will be able to share your ideas and experience with others for better performance.

Question: 95. How would you evaluate your present organization?

Answer: Explain the valuable experience you have gained from the previous or present organization. Never mention anything negative otherwise the interviewer will assume that you were not loyal to the previous farm and can continue with this kind of attitude.

Question: 96.What are you doing, or what have you done to reach your career objectives?

Answer: Talk about all kinds of academics and training programs that you’re doing for shaping your career.

Question: 97. Are you a good supervisor or team leader?

Answer: Yes, my co-workers and team members like me respect me for my contribution and so I guess that I am a good supervisor/team leader.

Question: 98. If you could start again, what would you do differently?

Answer: Here self-revealing is not important.

Example – Though everyone wants to make some changes but I think, I have learnt a lot from all of my mistakes and hope can use my experience in prospect.

Question: 99. How would you RATE me as an interviewer?

Answer: You should answer this in a friendly manner. This question is to measure how you react under pressure. You should repeat this question with a smile and may say calmly that it is one of the tough interview you have ever been attain with some different kinds of questions but I think I have succeed in this

Question: 100. What is your salary history? Do you expect that pattern to continue?

Answer: Here you have to describe the salary structure of your last organization and the percentage of increment that you had got at the end of the term. Also mention that increment depends on the overall performance and the extra responsibilities that one bears. However, every company should provide excellent reward to its employees for their committed effort.

You can also explain the negative aspects or drawbacks of the previous company’s salary structure that forced you to look for a better company where I will be rewarded according to my performance.

Every organization or institution requires good professionals in different fields, who are capable of taking the organization forward. So it becomes essentials for every candidate who comes for interview to present himself/herself in a professional way in order to become a part of the organization. To be successful in an interview needs attire, confidence, poise and excellent communication skills. Most interviews are competency based and so candidates are asked to answer a number of questions in order to demonstrate their practical knowledge and their ability to tackle adverse situation.

Apart from doing a little research on the company, it will better to prepare answer to some common interview questions the interviewer is likely to ask as such as: tell me about yourself, what are your strengths and weakness, why do you want to work here, why should we hire you, etc. Here are a number of commonly asked questions that can give you an overall idea about the kind of questions that an interviewer asks and surely this will boost your confidence in any interview

Advertisements

3 Responses to Frequently asked interview questions – X

  1. DEEPAK SHARMA says:

    SIR
    i want to tell u one thing that is when we r presenting ourself in front of inteviewer than how to get the positive respons by him pls tell m

    THANK YOU

  2. krishnan says:

    the write up is quite useful to gain idea about the interviewer and the questions

  3. Anonymous says:

    Keeping a positive frame of mind usually does the trick.The rest is already explained in your resume.What is tested in an interview is wheather you possess good interpersonal skills as well as a positive attitude- both of which are attributes of a sucessful leader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: