Frequently asked interview questions – VII

Seventh in the series of frequently asked interview questions

Question: 61. If you were hiring a person for this job, what would you look for?
Answer: Just give a common answer with characteristics like hardworking, innovative, problem solving skill and above all a team player.

Question: 62. What has disappointed you about a job?
Answer: Don’t be specific about any negative aspect rather relate it with your ability and company’s performance. You can also mention areas like less challenge, lesser growth rate that decreases individual responsibility etc.

Question: 63. Tell me about a problem you had with a supervisor?
Answer: It’s a question to test you whether you speak anything wrong of the boss. If you point out anything, it may drag you into trouble as far interview is concerned. So be positive and say that there was not such thing between my supervisor and me.

Question: 64. Tell me about a time when you helped resolve a dispute?
Answer: While answering this question, choose any specific incident and focus on the steps you have taken in solving rather than the main problem.

Question: 65. Do you have a sense of humor or do you take yourself too seriously?
Answer: Laughter lightens heart and is necessary for making a tension free atmosphere. As professional life is full of pressure and success depends on how you handle pressure, humor or laughter is essential and so I also enjoy these moments.

Question: 66. Are you willing to learn, no matter how difficult it is?
Answer: No point to say ‘no’ and explain that you are here to learn new things while working and so ready to learn new things to develops my skills and that also proofs beneficiary for the organization.

Question: 67. What challenges do you think you’ll face in this job?
Answer: Describe the kinds of challenges you came across in your previous company and how you successfully tackled them. Explain that you are ready to face it or any other kinds of challenges, which you will try to solve with dedication, hard work and also by the cooperation of your colleagues.

Question: 68. What were your responsibilities in the previous job?
Answer: Be specific about your previous position and describe your responsibilities in detail. But the most important thing is to relate them with the current one. This shows that you have the necessary qualification for the current job.

Question: 69. What was the biggest accomplishment in this position?
Answer: Your answer should be directly related to your job you are looking for. So look out your job profile and find out something positive that you have achieved during your previous job. For example: You were working on a project that you had to submit in time but due to plenty of work, it was difficult. Explain how you adjusted the workload and time to finish the project in the due date.

Question: 70. What interests you about this job?
Answer: To answer this question you have to compare the required qualification for the job with your skills and experience. You can also discuss how you are responsible for this kind job in the near past and so you are keen to develop your expertise in this field. Again, you can also discuss your interest in relation to your academics, experience and problem-solving attitude. All these can convey the interviewer that you have the necessary qualification.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: