Frequently asked interview questions – VI

Sixth in the series of frequently asked interview questions

Question: 51. If you had your choice of jobs and companies, where would you go?
Answer: Here, you have to give job preference and answer should reflect that the job profile and company suits very much to your career goals.

Question: 52. Do you prefer working with figures, or with words?
Answer: Give an answer keeping in mind the requirements and the position of the job. It can be both in figures and words.

Question: 53. Describe what would be an ideal working environment? Or what kind of a work environment are you comfortable in working?
Answer: An environment that provides me a chance to use and enhance my skills for the betterment of the organization. The organization should also provide an open communication environment among team members.

Question: 54. What are your short-term goals?
Answer: My short-term goal is to find a good job with an ideal profile in a company that moves forward with a better future perspective.

Question: 55. What is your long-range objective? Or what are your long-term goals?
Answer: I have divided my long-term goals into different segments as short term objective as it will easy to achieve. My short term goal is to get a good job in a company that provides better opportunity to grow professionally as well as personally.

Question: 56. How do you evaluate success?
Answer: Its measurement is different for everyone but to me success means achieving your goals whether in short term or long term with complete dedication and hard work. Success should be measured through satisfaction though not complete fulfillment. However, success depends on level of performance.

Question: 57. What do you think it takes to be successful in this career?
Answer: Hard work and complete dedication in achieving career objectives makes one successful.

Question: 58. What decision have you most regretted?
Answer: Be fare and honest in answering this question. If you did something that you regret now, then explain but also mention that you have learnt from that mistake. Even you can also say that you take life as its comes and never regret for anything as mistakes are a part of life and one should always learn to never repeat the same one.

Question: 59. Have you been involved in any extracurricular or volunteer activities while at university or college?
Answer: Describe all kinds of extracurricular activities you have participated and focus on how these helped in improve your personality.

Question: 60. What qualities do you look for in a boss?
Answer: One should be positive and give a universal answer that is common like a sense of humor, fair, helpful, encouraging and obviously excellent managerial skill.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: